torsdag 31 mars 2011

Myrras webbutik!

Nu är Myrras webbutik så gott som klar!!! Lite smågrejer som ska på plats, men det går bra att handla redan nu=) Gå in på myrrauppsala.se och kika!

onsdag 30 mars 2011

Louis nr.2;)

Ett fantastiskt stort grattis till våra kära vänner Hanna och Richard som idag fått sin Ivan!! All lycka!

måndag 28 mars 2011

Ny soffa!!

Nu har vår soffa kommit som jag beställde på mässan från PB Home!! Tjohoo! Blir spännande att se hur sen kommer se ut hemma hos oss. Vad tror ni? Blir det bra?

söndag 27 mars 2011

Hur lyckas man??

Fattar inte vad som hände med den här dagen, eller morgonen rättare sagt. Allt har varit emot mej sen jag vaknade tror jag. Igår påminde min kära mamma mej om att ställa om klockan till sommartid. Det var ju bra, för jag hade faktiskt ingen aning om den saken och jag skulle dessutom jobba på söndagen, och då är det ju bra att komma i tid;) Så igår när jag la mej, vilket var närmare ett tiden, så ställde jag om klockan och somnade gott. Imorse vaknade jag tidigt av förkylningen som kommit över mej senaste dagarna. Men efter ett par alvedon och halstabletter så kunde jag somna om igen. Vaknade av att klockan ringde...jag var totalt död. Sååå trött!! Snoozade! Till slut slet jag mej upp från sängen med ett dunkande huvud. Gjorde mej iordning, åt lite frukost i all hast. Väckte mannen som var ungefär lika död som jag. Bad honom kolla om bilen startade idag, den har nämligen krånglat senaste dagarna. Det gjorde den inte. Så jag tog snabbt mina grejor och sprang mot bussen. Halvägs dit snubblar jag på ett plastband som låg och skräpade. Jag ramlar pladask på marken, skrapar upp knäet och byxorna gick sönder. Aj! vad ont det gjorde. Men jag var tvungen att springa vidare till bussen. Hann med den tack och lov. Seeeg busschaufför!! Jag visste att jag inte hade många minuter på mej när jag väl kom till stan. Så fort bussen stannade sprang jag med mitt onda knä till jobbet för att hinna öppna i tid. Drar upp jallusierna och går fram till kassan. Tittar på klockan på väggen..10:00, (vi öppnar 12:00) tittar på klockan på kassan...10:00. Jag börjar inse fakta. Jag har lyckats komma en timme för tidigt till jobbet, söndagen då man ställer fram klockan. Hur lyckas man?? Jo, man ställer om sin klocka på mobilen, och sen ställer den om sej själv! Så nu sitter jag här på jobbet och försöker döda en timme innan jag ska börja jobba och samtidigt tänka positiva tankar! Dagen kan ju bara bli bättre!

fredag 25 mars 2011

Tillbaka på jobbet!

Konstigt men kul att vara tillbaks på jobbet idag. Trött i benen är jag, känns att det var länge sen. Men det mesta är sej likt. Massa fina grejer t.ex.









onsdag 23 mars 2011

Sverige igen!

Då var vi hemma i Sverige igen!! Delade känslor såklart. Det är alltid trevligt med semester och att upptäcka nya platser. Men det är även skönt att komma hem till alla nära och kära och till sin egen säng!!! Vi har haft det kanonbra om ni inte förstått det på inläggen, och jag berättar gärna mer om resan när vi träffas. Eller här på bloggen oxå om ni vill.


En sak jag har saknat mkt är faktiskt svenskt lösgodis. Det finns ju inget liknande utomlands, och speciellt inte saltlakrits. Så jag ska nog köpa mej en påse imorgon! Gonatt!

söndag 20 mars 2011

New York

Äntligen är vi i New York!!!
Det har absolut varit höjdpunkten på resan för min del.
Jag hade höga förväntningar när vi åkte och jag är helt såld!

Jag är lycklig!!


Jag och Petra på FIKA, ett svenskt café som finns här.
(Det var där vi hittade semlorna).
Frihetsgudinnan
Ground zero
Vapiano!! Ett stort plus! Jag och David hade en date där ikväll, sista kvällen i NY.
Imorgonkväll åker vi hemåt. Bye America, for now. NY - we will definitely see you again!
Alla därhemma, vi ses snart!!!

lördag 19 mars 2011

Svenskt!

Titta vad vi hittade!!



onsdag 16 mars 2011

Konstig natt

Efter ett eftermiddagsbesök i Philadelphia igår åkte vi för att hitta en camping lite närmre New York. Vi hade dock otur för första gången på hela resan. De tre första vi åkte till var stängda för säsongen...så när vi väl kom fram till en som var öppen var kl 4 på morgonen. Lovely! Skum natt. Nu är klockan 13 här och David står och steker bacon och ägg, lite brunch!! Idag ska vi packa ihop våra saker och försöka städa ur husbilen så gott vi kan, för imorgon ska den lämnas in!! Sen blir det tre nätter på ett efterlängtat hotell i NY!

tisdag 15 mars 2011

Washington DC

Igår var vi i självaste huvudstaden. Det kändes att det var ett maktcentrum och det var grymt häftigt att se alla kända byggnader. Hit skulle jag lätt kunna återvända någon gång.
Jag och P framför Kongressen.
Vita Huset.
Lincoln Memorial där Martin Luther King höll sitt berömda tal.
Washington Monument

Nashville

Nashville by night.

Livemusik i varenda hörn och bar.
Och såklart massor av skiv/souvernirbutiker.

måndag 14 mars 2011

Sandaler!

Idag beträder jag Washingtons gator med sandaler!! Känns underbart för mina bleka, svenska fötter!



lördag 12 mars 2011

Memphis

Vi har varit i Memphis och där är Graceland ett måste har vi förstått, så vi tog oss dit för att se efter. För er som inte vet så är det det place den här mannen köpte som 22 åring. Där bodde han till sin död, bara 42 år gammal.

Såhär såg det ut utanpå, inte överdrivet men rätt så stort. Vi gick en rundvandring inne i huset, där var det blandad inredning á la 60-70-tal, kristallkronor och ett djungelrum. Lite spec men inte alls så flådigt som man kan tro.
Hans prissamling är iaf imponerande. Detta är en bråkdel av alla priser som hängde inne i huset.
Det fanns också ett museum med hans kläder, ett annat med hans bilar och ett tredje med hans flygplan. Jag har aldrig riktigt lyssnat på Elvis och är verkligen inget fan, så jag måste säga att hela detta ställe blir lite sjukt.
Men de hade ett hamburgerställe med sjysst inredning!!
Memphis downtown var totalt dött. Knappt en själ ute och inte många ställen öppna. Såg ut som allt hade stängt över en natt och vi vandrade runt i dagen-efter-dammet.
Vi hittade dock en del pubar som var öppna och där live musik ljöd ut på gatorna. Blues och jazz givetvis!

A.C.

Vi har lämnat Tulsa för ett par dagar sedan. Men jag ville bara säga tack A.C. för ditt fina omhändertagande av oss! Hoppas vi ses snart igen=)

fredag 11 mars 2011

Åker idag från Memphis till Nashville. Kommer bilder senare! Så håll till godo! (Julia, om du läser det här så vill jag bara säga: You've got mail!!)

onsdag 9 mars 2011

Tulsa!

Idag har vi gjort Tulsa. Vi har bl.a. sett Oral Roberts University som var grymt häftigt att se. Det var stort! Många byggnader, unikt byggda. Här nedan ser ni deras bönetorn, där bönen alltid är igång, och facklan på toppen av tornet aldrig släcks!! Imponerande!
På kvällen var i i Victory Church, dit mina föräldrar gick i början av 80-talet när de bodde här. Jättekul att se!! De hade möte för Young Adults ikväll, vilket var passande! Grymt fräscht och otroligt trevliga människor.

måndag 7 mars 2011

Grand Canyon

Här står vi framför Grand Canyon, eller snarare en liten del av det otroligt storslagna landskapet. Kan ej förklaras, bara erfaras!!

Nu har vi kört som tokar i två dagar och stannar för natten i Oklahoma. Bara tre timmar kvar till Tulsa, som blir nästa stopp.

Las Vegas!

Las Vegas var lika storslaget som man kunde tänka sej, men WAY TOO MUCH. En kväll räckte gott och väl! Inget ställe jag skulle återvända till men kul att ha sett.


San Fransisco!

San Fransisco var en otroligt mysig stad. Skulle gärna återvända någon gång!
Alcatras
Hamnen
Cablecar
Spårvagn á la gammal
Jag på shoppingtur!
De berömda backarna.

lördag 5 mars 2011

Things I like about America!

Nu har vi varit i USA i en och en halv vecka och man har liksom bildat sig en egen liten uppfattning om denna stora kontinent. Vissa fördomar har besannats och vissa saker har förvånat en. Men det finns några små saker som jag har uppskattat mkt hittills.
-Man kan handla med sedlar i läskautomaterna!
-I princip alla man möter pratar med en.
-Deras otroliga servicesinne!
-Alla offentliga toaletter är gratis!!
-När du beställer in mat på en restaurang så kan du vara säker på att du blir mätt. Och doggybag är standard, du behöver inte ens fråga.

Detta är några av de observationer jag har gjort. Kommer säkert dyka upp fler. Kommer mer bilder också när jag kan få till det på datorn. Är lite begränsad av att inte alltid ha gratis wifi.
Vi har iaf gjort Las Vegas, och tagit oss till Grand Canyon som vi ska se idag! Trevlig helg på er!

torsdag 3 mars 2011

Ett stopp på vägen!

Hej gott folk därhemma i kära Sverige! Hoppas ni alla mår bra! Det gör vi! Vi har lämnat San Fransisco bakom oss efter ett par lyckade dagar av sightseeing och shopping. Me like San Fran!! Nu övernattar vi på väg till nästa stopp..Las Vegas baby!!