torsdag 30 juni 2011

Semester!!

Nu firar vi semester med hamburgerfest hos mamma och pappa! Grillade burgare med chilismör inuti. Mums!














Och glass med bär till efterätt! Bra start på lediga dagar! Imorgon bär det av västerut.

Test!!

Jag har hört från flera läsare att det har varit problem med att kommentera. Jag vet inte riktigt vad det beror på men jag har ändrat inställningarna nu så att samtliga ska kunna kommentera. Skulle ni kunna testa att kommentera på detta inlägg så jag vet att det funkar?

onsdag 29 juni 2011

Bebis


Fyndade lite bebiskläder idag! Endast 30 kr stycket. Perfekt kläder att ta med till BB. Nu längtar jag otroligt mkt efter mini. Bara tre månader kvar!

måndag 27 juni 2011

Mmm




Fruktfrossa hos systeryster!

Måndag




Måndag idag. Men inte vilken måndag som helst. Sista måndagen innan semestern!! Åker nämligen västerut redan på fredag! Ska bli underbart att komma bort lite.
Hade söndagsmiddag med fina vänner Hanna och Jocke igår kväll, därav bilden. Efter jobbet idag blir det systerhäng. Mys! Man försöker liksom ta vara på varje minut av ledig tid. Hoppas ni också njuter av dagen.

lördag 25 juni 2011

Midsommar!

Här kommer lite bilder från vår midsommarafton! Vi fick äran att hälsa på hos Liljelycks tillsammans med massor av fina vänner och god mat!
Nic och Sixten
Jag, Elliot och Frida
Sara och Nic hugger in på den härliga buffén
Jag i det fria
Gänget på picnicfiltar i trädgården
De hade även förberett en tipspromenad genom skogen
Och sist men inte minst. Fridas otroligt goda marängtårta med jordgubbar.
Tack Filip och Emelie för att vi fick komma och våldgästa er!

onsdag 22 juni 2011

Naturvaggan


Nu är den beställd! Har kikat på den här ett tag nu och igår slog jag till! Är den inte underbar?! Det blir ännu bättre när man vet att den är flätad för hand av kvinnor i Bangladesh som kommer från förhållanden av extrem fattigdom. Handeln och framställningen av vaggorna är i enlighet med rättvis handels kriterier (Fair Trade) och bidrar till att förbättra utvecklingsmöjligheterna för kvinnorna och deras familjer.
Den ska vår skatt få vaggas och sova i de första månaderna av livet. Mysigt!

tisdag 21 juni 2011

Dagens:

Frukost: Fil, macka med skinka, brämhultsjuice.
Humör: Glad men lite trött.
Planer efter jobbet: Äta, tvätta, duscha, ja ni vet det vanliga tisdagsgörat.
Lunch: Citron/vitlök/chili-pasta med kycklingfilé.
Kläder: Svarta jeansleggins;) Svart volanglinne och bolero i mullvad. Hårband.
Bästa: En och en halv vecka till semester!! Några dagar på västkusten och sedan 10 dagar i Italien=)
Middag: Stekt falukorv och potatismos (obs! hemmagjort).
Barn: I magen. Växer och rör sej väldigt mkt, sådär så jag får springa på toa lite oftare än vanligt.
Väder: Sol, moln, åska, regn. Lite av varje idag tror jag minsann.
TV-program: Kanske ett avsnitt eller två av Mad men. Det är vår nya följetång.
Kom-i-håg: Maila Länsförsäkringar och kolla villkor inför utlandsresa som gravid.
Vill vara: Ledig...snart semester!
Händelse: En expedit sa till mej när jag skulle betala: Vad tjock du är! Hmm..ok? Man kanske bara får borsta av sej och gå vidare. Lär ju inte bli färre såna kommentarer med tiden direkt.
Köp: Frukt!

lördag 18 juni 2011

Slappaste lördan ever!




Såhär såg vår lediga lördag ut. Film och pizza online. Slappt, jag vet. Tur att syrran ringde och bjöd hem oss så vi kom ut lite!

Fantastisk mexikansk afton




Tack Josua och Johanna för en fantastisk mexikansk middag igår!! Vi hade jättetrevligt!
Var annars äter man starka hemmagjorda röror, nystekta tortillas och marinerad fläskkarre kokad i coca cola i x antal timmar? Fantastico!!

fredag 17 juni 2011

För er som är nyfikna..

Här kommer ett litet smakprov från vår renoverade lägenhet.
Köket före:





Och efter:








Sovrummet:








Mer bilder kanske kommer. Annars får ni titta förbi och se hur resten blev! Lite lister ska på plats och lite fler möbler och tavlor, men annars är det så gott som klart.

onsdag 15 juni 2011

Nu är jag i vecka 25!

Galet vad fort tiden går alltså, men samtidigt längtar jag bara tills jag håller mini i famnen! Här kommer lite info om vad som händer mej och mini den här veckan! För er som är intresserade.

Bebisen:
"Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Mamman:
Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar."

tisdag 14 juni 2011

Norebacks på besök ikväll!!




Mysigt med syster min!..


..och de randiga pojkarna!

(Note to self: Kom ihåg att öva in en ny min att använda när du blir fotograferad! Du ser likadan ut jämt!)

lördag 11 juni 2011

Datenight!

Ikväll hade vi en mysig date, jag och mannen! Vi åt burgare på Bullit och såg sedan nya Piratesfilmen. Den var grymt bra! Det var bara sjukt varmt i biosalongen, ingen luft. Men nu sitter vi på balkongen och laddar syre innan vi kryper till kojs. Gonatt!




fredag 10 juni 2011

Sommar

På väg till jobbet i sommarvärmen! Blir skönt med lite regn snart, eller vad säger ni? Är det bara jag som tycker det blir för varmt med 30 grader? I alla fall när man jobbar och inte kan ta sej till vatten för att svalka av sej. Jag kan åtminstone ha mina shorts fortfarande, får se hur länge..;)

torsdag 9 juni 2011

Vi sticker ut!

Här är vi, mitt på Stockholms gator, upphittade av Topshops/Topmans trendspanare! De frågade om de fick fota oss för att vi stack ut. Haha!! Det enda som stack ut var väl min mage! Jag visste inte hur jag skulle reagera. Speciellt när David hade jeansshorts och converse, vilket varenda kille mellan 20 och 35 år hade den dan..Haha! Men visst, vi ställer upp! Så nu finns bilden att skåda på Facebook. Och för oss som inte har det så lägger jag upp den här=)

onsdag 8 juni 2011

Mums!!

Perfekt kvällsfika!

Just nu!

Bullbak!!

Referens!

Med tanke på mitt förra inlägg så refererar jag till ett inlägg Smäm skrev när hon var gravid!

tisdag 7 juni 2011

Kommentarer till en gravid, en allmän rättighet?

Vad är det som gör att så fort man är gravid så tar sej folk i allmänhet rätten att kommentera hur man ser ut, om man är stor/liten eller att helt enkelt känna på magen?? Jag har verkligen väntat på att magen ska börja växa på riktigt och jag är stolt över den mage jag har fått hittills. Men man blir ju lite ställd när en vilt främmande människa tar sej friheten att trycka ner en i skorna med kommentarer som: Du ska ha snart va? När man precis gått in i vecka 24. Eller; Är du säker på att det inte är två?
Jag fick båda dessa kommentarer idag av en kund i 55 års åldern. Jag blev uppriktigt ledsen och irriterad. Jag förstår att hon inte har koll på läget. Att det var minst 20 år sedan hon var gravid sist och att hon inte hänger på gravidsajter varje dag och kollar vad som är normalt eller inte. Men varför måste hon då uttrycka sej? Till mej, ett stackars butiksbiträde som inte har möjlighet att försvara mej när jag står där i jobbets namn..why? Den som kommer med såna kommentarer när jag är i civila kläder får passa sej, för då kommer jag inte stå tyst och ta emot, då kommer jag reagera. Så det så!

söndag 5 juni 2011

Graviddrömmar

Magen börjar visa sej! Och igår var första gången jag på riktigt kände mej gravid. Vi var nämligen i Stockholm, jag och David. Man blir ju trött i vanliga fall efter en dag på stan, plus att det var grymt varmt igår. Så jag var helt slut efter bara en stund..kunde inte pina på lika fort som vanligt liksom. Konstigt! Man blir liksom förvånad, men det är ju inget konstigt. Är bara inte van. Måste säga att jag mår väldigt bra annars. De första tre månaderna var inte roliga, men efter det har jag känt mej som en prinsessa! Speciellt med den uppbackningen jag får av mannen!! Man skulle vara gravid jämt i det avseendet;)
En knäpp grej är ju vad man drömmer om förlossningen och barnet och så. Ni som redan gått igenom en graviditet kan säkert instämma. Jag brukar drömma de mest konstiga, invecklade och roliga drömmar i vanliga fall, så jag kan inte säga att jag drömmer mer än vanligt, som många säger att man gör. Men innehållet har ändrat lite riktning. Nu handlar det mycket om den kommande förlossningen och om hur barnet ser ut och så vidare. Jag undrar bara varför man inte drömmer om en "normal" förlossning och ett " normalt" barn? Är det ett sätt att bearbeta vad som man tycker är det värsta som kan hända?? I mina drömmar är förlossningen inga problem! Det sker t.ex. genom en maskin på sjukhuset, med en lätt kryssning eller som oftast är bara barnet där en dag och jag har inga minnen av att ha fött det. Men alltid, ja, varje gång är barnet stort! Typ som en ettåring. Wierd? Jag har t.ex. drömt att jag fått min systers tvååring och tänkte inte på att hon redan kunde säga mamma när hon kom till oss. Inatt drömde jag att jag hade kvar magen och sparkarna och så men barnet var redan ute. Och stort var det. Min syster som ska få barn bara några veckor innan mej, hade fått en jättesöt liten flicka som var ett näpet spädbarn, medan jag hade fått en kille på dryga 10 kg med perfekt klippt lugg och dalapage. Där låg dem bredvid varandra på BB och jag kände ingen koppling what so ever till vår stora unge. Hur kunde det vara sån skillnad?? Jag födde ju efter henne.
Jag kan säga att jag blev lättad när jag vaknade! Och det kanske är det som är själva meningen med drömmarna. Man ska inse att verkligheten alltid är bäst ändå. För även om jag får en jobbig förlossning, så kommer vårt barn vara normalstort, rufsigt i håret (om den har ngt) och inte säga: Hej mamma! när den tittar ut!

lördag 4 juni 2011

Tjejmys!

Hemkommen från en jättemysig tjejkväll, bestående av systrar, mamma och systerdöttrar. Glömde såklart ta kort, så här är en bild på mej och min syster Julia från vår semester i Italien för tre år sedan..systrar är en fantastisk gåva! Älskar er!..alla fem=)

fredag 3 juni 2011

Tävling!

Double Oblong-serien består av avlånga klockor med dubbla armband i kalvskinn som ger en trendig och modern look. Även de snygga klockorna i Petit Circle-serien har dubbla remmar i kalvskinn och är designade så att de kan bäras tillsammans två eller tre, vilket ger en spännande och unik look. Som namnet BLACK CROWN DIAMOND antyder, är klockornas krona vackert dekorerad med en enkel svart diamant. Se mer smycken från Pandora här.

Vill du vara med och tävla om denna klocka? Klicka här!


torsdag 2 juni 2011

Ta mej till havet!

Idag bar det av mot kusten. En utflykt till Herräng blev det tillsammans med man, mor och syster.




Havet!


Picnic..


..och avkoppling!