torsdag 28 juli 2011

27 juli

Igår var det min födelsedag! Som vanligt fyller jag på konferensen, så det riktiga firandet får vänta tills efter denna veckan.


Men min man uppvaktade mej på morgonen med frukost, frukttårta, paket och sång! Det var jättefint!!


Sen åkte vi till konferensområdet och åt lunch med min fina mamma och systrar!


Och på em hängde vi i stadsparken med min lillasyster P och Davids lillasyster Amanda. Vi åt mjukglass och dansade linedance på bryggan;) innan vi gick till Åkanten och åt middag.
På kvällen åkte vi på mötet i kyrkan. Jag hade en bra födelsedag! Tack till alla som förgyllde den!!

onsdag 27 juli 2011

Dagarna går

Time flies!! Har inte riktigt haft tid för bloggen på sistone. Just nu pågår ju Europakonferensen i kyrkan. Så alla kvällar är vi där plus lite till. Det är underbart! Men det blir inte så mkt bloggande. Får ta igen det sen. Nu är det sovdags. Har nämligen en stor dag imorgon. Gissa vad det kan vara för en dag!!?

söndag 24 juli 2011

Att vara gravid!

Jag inser att tiden flyger iväg och jag har knappt skrivit ngt om graviditeten. Tänker mest för min egen del, för att jag ska komma ihåg. Så här kommer lite tankar och upplevelser om den här perioden av mitt liv.
Efter att illamåendet hade lagt sej (ca. vecka 15) har jag mått väldigt bra. Även om jag mitt i den jobbiga perioden sa att det troligen inte blir fler barn om det ska vara såhär, så glömmer man grymt fort hur illa man mådde i början. Nu känns det som att det var en väldigt liten tid ändå. Och fler barn vill jag ju absolut ha!=)
De senaste månaderna har alltså mest varit som vanligt. Eller så känner jag det iaf. David håller nog inte med..men magen har vuxit, sakta till en början, men nu sitter den där och är omöjlig att dölja. Vilket jag tycker om. Är man gravid så är man!
Jag har inte känt mej tung och otymplig ännu, så jag har kunnat jobba som vanligt. Det som är påtagligt är att jag lättare blir trött. Lägger mej gärna en stund när jag kommer hem från jobbet och vilar lite. Har även känt av en punkt i ryggen väldigt mkt, i prinip varje dag. Tror det beror på att jag står/går hela dagarna på jobbet och lyfter mkt. Spänner mej nog på fel sätt. David brukar massera på kvällarna, men det ända som egentligen hjälper är att ligga ner.
Jag är en väldigt känslig människa i vanliga fall, men jag tror att min man skulle hålla med om att jag är om möjligt ännu känsligare nu. Lättare till gråt och påverkas ännu mer om jag inte får mat och sömn. Ett exempel är från igår.
Jag var på årstahallen och handlade lite. Ställde mej i kön. Det var två personer framför mej. Helt plötsligt kommer en stor karl med två paket korv och tränger sej framför mej. Jag blev först chockad men bestämde mej iaf för att säga ngt. Det var ju så medvetet gjort. Så jag sa: Ursäkta, men jag står faktiskt i kön. Mannen brusade direkt upp och svamlade ngt om att han redan hade handlat men glömde korven och att han faktiskt var här före mej. Sen sa han: Går det bra eller? Går det bra eller? lite argt. Jag sa såklart ja, för det kändes som att han skulle hoppa på mej i nästa sekund. Men så fort han vänt sej om kände jag att tårarna började komma. Svalde dem direkt när det var min tur och hejade snällt på kassörskan. I vanliga fall kanske jag hade blivit arg eller irriterad, men nu blev jag verkligen rädd och ledsen. Kände mej så liten.
(Jag har även gråtit floder till Operah och även viss reklam på TV).
Cravings? Allt som är surt och saftigt! Citron, lime, grappo!! Och all slags frukt!

Det häftigaste med att vara gravid är att det faktiskt växer en liten människa inne i mej! Det är helt otroligt när man tänker efter och jag förstår det nog inte fortfarande. Men jag känner det, tydligt och klart! Mini sparkar mkt och nu känner man även när den vänder på sej. På kvällarna när jag lägger mej sparkar den ofta åt två håll samtidigt. Det är lite skum känsla, jag hoppar ibland till. Men mest är det mysigt när den hör av sej och visar att den lever och mår bra därinne. Jag brukar tänka att den kanske känner sej ensam därinne i mörkret, men den tycker nog att det är väldigt mysigt och tryggt.
Nu längtar vi mer än någonsin på att träffa lilla mini. Många frågar om vad jag tror att det är för kön, men jag kan faktiskt inte säga att jag tänker på det så mkt längre. Jag tänker mer på vem det är! Personlighet, utseende och så. Kön spelar ju ingen roll alls. Vilket som är grymt roligt. Men det blir såklart spännande att se om det är en tjej eller kille! Vilket namn man ska välja och så. Trots att vi är stor majoritet tjejer i min familj så tycker jag ändå att det finns fler tjejnamn som är fina. Killnamn är svårare.

Anyway...10 veckor to go. Mer ligger framför. Mer att uppleva. Och framför allt..en ny vardag ligger runt hörnet. Ja, ett helt nytt liv!! Längtar!!

lördag 23 juli 2011

Dokumentation

Nu har det snart gått 30 fulla veckor...10 kvar! Magen växer!

Sorg

Idag går mina tankar och böner till Norge! Gud välsigna, trösta och beskydda dem!

fredag 22 juli 2011

Nytt skåp/garderob

Mini har fått en alldeles egen garderob!! Till saken hör att jag inte kunde motstå den, så det var ju bra att vi hade ett behov av just en sån;)



Skåpet kommer från Chic Antique och finns att köpa på Myrra för er som är intresserade!

onsdag 20 juli 2011

Italia!

Som sagt så har vi tillbringat 9 dagar av semestern i Pesaro, Italien. Tredje gången jag är där faktiskt. Och som pastalover måste jag säga att jag fullkomligt älskar Italien. Så för er som inte varit där ännu..vad väntar ni på? Ni kommer att uppleva fantastisk natur, underbara människor och makalös mat. Just go!
Här kommer lite bilder. Mestadels låg vi på stranden men inga bildbevis har vi därifrån. Tack och lov=) Gravid och 35 grader i skuggan = svullen. Det kommer dock lite fint som min man fotat när vi varit ute på vift på kvällarna..

Vår gata

Fin utsikt
Havet by night
En av alla små pittoreska gränder

Jag och David på date!

tisdag 19 juli 2011

Uppmuntran

Sånt här gör en varm i hela hjärtat!!

(Fotot var inte alls lika suddigt i telefonen..sorry!)

torsdag 7 juli 2011

Uppe innan tuppen

Nu åker vi söderut, närmare bestämt Italien! Bye, Bye! Får se hur det blir med bloggandet därnere. Annars tar jag ikapp det när jag kommer hem.



onsdag 6 juli 2011

Brudparet!

Här är det fina brudparet Axenstedt vid havet på underbara Koster!

måndag 4 juli 2011

Dagens fynd!

Har länge velat ha ett par hunterstövlar men tycker att de ligger i överpris. Ångrar mej att jag inte köpte i USA när vi var där, eftersom att de var billigare. Men idag sprang jag på dessa i Alingsås för halva priset! Då kunde jag inte låta bli.



söndag 3 juli 2011

Kosterbröllop!

Igår var det bröllop på Koster! Davids syster gifte sej. Det var otroligt vackert och mysigt med festen på släktgården.


Jag och David pyntade flakmoppen som Emma och Simon skulle åka på.





Temat var hav!..vad annars?!


Återkommer med bilder på brudparet. Jag tog tyvärr inga bilder själv. Men min man var fotograf så jag kan nog sno en bild sen.